Nieuwe fotosoorten

Begin deze maand weer eens een keer een hut geboekt bij Han Bouwmeester. Was al weer veel te lang geleden en de laatste tijd staat de fotografie helemaal op een laag pitje vanwege gebrek aan inspiratie en andere zaken waar ik mee bezig ben.

 

Deze keer hut 4 geboekt omdat daar met enige regelmaat de eekhoorn gezien was en in de winter hebben ze van die leuke pluimpjes aan de oren. Omdat er bij deze hut ook met enige regelmaat een sperwer voorbij komt had ik toch ook wel een beetje de stiekeme hoop dat hij/zij vandaag ook even langs zou komen. Dat ging helaas niet door. Waarschijnlijk is hij wel een tijdje in de buurt gezeten want het is zo'n anderhalf uur helemaal stil geweest. Toen ik de hut uit ging zaten alle meesjes en zo heel stil in de bramenstruiken om de hut heen en zodra ik buiten was kwam het leven langzaamaan ook weer terug. Dus blijkbaar heb ik hem verjaagd. Jammer maar helaas.

Maar niet getreurd ik heb wel eindelijk drie soorten op de foto gekregen die ik nog niet eerder netjes op de gevoelige plaat had weten vast te leggen. De keep, de boomkruiper en als toppertje wat mij betreft de middelste bonte specht. Eindelijk. Had al een keer eerder gedacht dat ik er een te pakken had maar dat bleek achteraf een juveniele grote bonte specht te zijn.

Uiteraard ook weer voldoende mezen en boomklevers langs gehad en volgens mij worden ze steeds brutaler. Ze kwamen tot in mijn zonnekap van mijn objectief, dat vonden ze toch blijkbaar heel interessant. Helaas dat niet op de foto kunnen zetten doordat ik in de hut zat. 

Graag tot een volgende blog.

Tom Smit 
www.natuurlijkwild.nl