Koppelpoort en lange sluitertijden

De Koppelpoort in Amersfoort

Koppelpoort Amersfoort

In deze "Laatste nieuws" een klein verhaaltje over de "making of" de Koppelpoort.

Na plaatsing op Facebook Kreeg ook de vraag waarom er geen mensen op de foto staan want zo rustig is het daar niet. En nee dat is niet met Photoshop gedaan.

Lees meer: Koppelpoort en lange sluitertijden

Oranjetipje

Oranjetipje (man)

Deze keer in "Laatste nieuws" een klein verhaaltje over Oranjetipjes en hoe ik ze gefotografeerd heb. Was op weg naar huis toen ik langs een plek reed waar ik wel eens vaker kwam en waar ook Oranjetipjes gezien waren. 
Ondanks het mindere weer, het regende nog net niet, toch de afslag naar het velde genomen en op zoektocht gegaan. Als eerst het mannetje gevonden. Het mannetje is herkenbaar aan de oranje vlek (tip) op de punt van de vleugel. 

Lees meer: Oranjetipje

Paddenstoelen

Eindelijk is de herfst echt aangebroken. Althans wat de paddestoelen betreft. In een krappe week zijn ze als .... (inderdaad paddestoelen) uit de grond geschoten. In alles soorten en maten. Dit jaar tijdens met tochtjes ook voor mij twee nieuwe fotosoorten mogen zien, namelijk de aardsterren en een pruikzwam. En na een aantal jaar ook mijn kleine vriendjes Luiwammes weer ontmoet. Zoals gebruikelijk slapend onder een paddestoel te vinden.

Lees meer: Paddenstoelen