Planning Workshop 2017

Bijgaand een voorlopig overzicht van de workshops voor die voor 2017 op de planning staan. Er is nog ruimte voor workshops voor groepen op locatie en 1-op-1. Voor groepen meer als 10 personen kan ook wat geregeld worden. Neem hiervoor contact op.

Lees meer: Planning Workshop 2017

Workshop Basis Natuurfotografie

Workshop Basis NatuurFotografieIn deze workshop, welke bestaat uit een theorie en praktijkgedeelte, willen we u helpen om af te stappen van de automatische piloot van uw camera. In het theoriegedeelte gaan we in op de knopjes naast de automatische stand van uw toestel. Oftewel hoe kunt u de camera laten doen wat u wilt zoals u het wilt. We gaan aan de hand van de theorie kijken wat er allemaal mogelijk met behulp van sluitertijd, diafragma, ISO waarde en witbalans. Aan de hand van voorbeelden wordt u getoond wat de effecten kunnen zijn als u bijvoorbeeld een lange sluitertijd gebruikt of uw diafragma helemaal open zet.

Lees meer: Workshop Basis Natuurfotografie

Workshop Macrofotografie

Workshop Macro FotografieIn deze workshop, welke bestaat uit een theorie en praktijkgedeelte, willen we u helpen om wegwijs te maken in op het terrein van de macrofotografie. De workshop zal gericht zijn op macrofotografie in de natuur maar de opgedane kennis kan ook gebruikt worden voor andere vormen van macrofotografie, zoals productfotografie. In het theoriegedeelte gaan we in op een stukje techniek zoals diafragma en scherptediepte en wat zijn de effecten daarvan bij macrofotografie. Er zal een klein stukje basistheorie behandelt worden om deze kennis weer wat op te frissen.

Lees meer: Workshop Macrofotografie

Workshop Landschapsfotografie

Workshop Landschaps FotografieIn deze workshop, welke bestaat uit een theorie en praktijkgedeelte, willen we u helpen om wegwijs te maken in op het terrein van de landschapfotografie. De workshop zal gericht zijn op landschapfotografie maar de opgedane kennis kan ook gebruikt worden voor andere vormen van fotografie, zoals productfotografie. In het theoriegedeelte gaan we in op een stukje techniek zoals diafragma en scherptediepte en wat zijn de effecten daarvan bij landschapfotografie. Er zal een klein stukje basistheorie behandelt worden om deze kennis weer wat op te frissen.

Lees meer: Workshop Landschapsfotografie

Workshop Timelapse maken

In deze workshop wil ik u op weg helpen bij het maken van een timelapse filmpje. het is de bedoeling dat u aan het eind van de workshop zelf aan de slag kunt om een timelapse filmpje te maken. In deze theorie workshop worden de zaken uitgelegd die u hiervoor nodig heeft en wordt uitgelegd hoe u zo'n filmpje maakt. Omdat het vooral een kwestie van veel tijd in het veld is, zal in overleg met u gekeken worden of u dit zelf gaat doen of ook onder begeleiding.

Lees meer: Workshop Timelapse maken

Workshop Focusstacking

In deze workshop wil ik u op weg helpen bij het maken van een foto met behulp van de focusstacking techniek. het is de bedoeling dat u aan het eind van de workshop zelf aan de slag kunt om een een focusstack foto te maken te maken. In deze workshop worden de zaken uitgelegd die u hiervoor nodig heeft en wordt uitgelegd hoe u zo'n foto maakt. Ook is het mogelijk de workshop uit te breiden met een praktijk gedeelte onder begeleiding. Ervaring is dat meestal men het praktijk deel zelf oppakt, maar begeleiding is mogelijk.

Lees meer: Workshop Focusstacking

Workshop Panoramafotografie

In deze workshop wil ik u op weg helpen bij het maken van een panoramafoto. het is de bedoeling dat u aan het eind van de workshop zelf aan de slag kunt om een panorama te maken. In deze theorie workshop worden de zaken uitgelegd die u hiervoor nodig heeft en wordt uitgelegd hoe u zo'n foto maakt. Ook is het mogelijk de workshop uit te breiden met een praktijk gedeelte onder begeleiding.

Lees meer: Workshop Panoramafotografie

Workshop Flitsen (*)

Workshop FlitsenMiddels deze workshop wil ik u verder op weg helpen met uw flitser. Het is de bedoeling om u een aantal tips en truukjes mee te geven waarmee u daarna ook zelf aan de slag kunt zonder dat u een dure super-de-luxe flitser hoeft te hebben die helemaal compleet is afgestemd op uw camera. Veel foto's zijn gewoon in de huiskamer te maken en in deze workshop wordt u een basis gegeven om er thuis verder mee te kunnen. Ook zullen er mogelijkheden besproken worden met andere opties voor flitsen op afstand.

Lees meer: Workshop Flitsen (*)

Prive workshop

Tijdens deze workshop gaat u, eventueel vergezeld door een tweede persoon, met mij op pad. De inhoud van deze workshop is dan ook geheel afhankelijk van wat u wilt waar aandacht aan besteed wordt. Wilt u aan de hand van de praktijk de basisbeginselen leren is dat geen probleem. Wilt u specifieker op een bepaald onderwerp ingaan is dat ook mogelijk. Zelfs op de dag zelf kan gekeken worden aan de hand van de vragen waar u mee zit wat er die dag opgepakt en gedaan gaat worden.

Lees meer: Prive workshop

Foto's Workshops

Bijgaand treft u foto's aan die gemaakt zijn tijdens meerdere van de workshops. Deze vinden altijd plaats in een gezellige en ontspannen sfeer, waarbij niet alleen de instructeurs de cursisten van alles op de hoogte proberen te brengen, maar waar ook de cursisten onderling elkaar helpen en de laatste nieuwtjes vertellen.

Afhankelijk van de lokatie zijn er verschillende locaties waar het praktijk deel beoefend gaat worden. Uiteraard is het ook mogelijk om alleen het theorie deel of het praktijkdeel te doen.

Informeer naar de mogelijkheden.

Lees meer: Foto's Workshops